Sivuston taustaa

Sivuston ovat perustaneet yhteistyössä ryhmä suomalaisia kestovaippa- ja käsityöalan yrittäjiä. Toiveemme on tuoda kaikkien tietoon syitä, miksi räjähdysmäisesti lisääntynyt harmaa myynti ei ole kenenkään etu - ei myöskään ostajan etu, niin houkuttelevalta kuin hieman edullisemmat hinnat voivatkin tuntua.

Nelisen vuotta sitten esimerkiksi Huuto.netistä löytyi pääsääntöisesti alle tuhat kestovaippa-aiheista myyntikohdetta. Näistä valtaosa oli käytettyjä tuotteita. Nyt Huuto.netistä löytyy kestovaippa-aiheisia myyntikohteita useita tuhansia ja näistä hyvin suuri osa on yksityiskäyttäjien myymiä uusia tuotteita. Osa myyjistä tekee jopa "oma toive"-tuotteita ja monella yksityismyyjällä myynti liikkuu sadoissa, jopa tuhansissa kaupoissa. Samoin blogeissa omien tuotteiden myynti on lisääntynyt aivan valtavasti, osassa blogeista tuotteet ovat jo niin taidokkaasti laitettu esille, että äkkiseltään luulee astuneensa verkkokauppaan ja vasta lähempi tarkastelu tuo esille, ettei "kaupasta" löydy minkäänlaisia tilaus- ja toimitusehtoja, rekisteriselosteita saati Y-tunnusta. Ja tuolloinhan, ostajan harmiksi, ei tuotteilla myöskään ole virallista kuluttajansuojaa.

Lisäksi yksityiskäyttäjiltä löytyy joskus myynnistä tuotteita, joiden malli ja jopa esittelytekstit ovat selkeästi löydettävissä virallisilta kestovaippamarkkinoilta. On ymmärrettävää, että suosittuja myyntituotteita on kiva kokeilla tehdä kotonakin, mutta siinä kohtaa kun kopioita tekee myyntiin asti, muuttuu toiminta epärehelliseksi. Ethän siis tee pimeää vaippakauppaa tai osta harmaalta myyjältä!

Terveisin,
Joukko suomalaisia kestovaippayrittäjiä, jotka haluavat tuoda huolensa julki

PS. Miksi emme julkista osallistujia? Allekirjoitamme henkilökohtaisia kantoja sisältävät blogikirjoitukset omilla nimillämme, mutta osallistuvien yrittäjien listan jätämme julkaisematta. Listan voisi liian helposti käsittää "hyvien yritysten" listaksi, jolloin nimen puuttuminen nostaisi vääränlaisia mielikuvia poisjääneen yrityksen rehellisyydestä. Sitä emme halua. Tällä hetkellä sivuston taustalla seisoo jo kymmeniä kestovaippayrittäjiä, kirjoitusoikeuden saavat kaikki halukkaat. Vaikka kaikilla mukana olevilla ei kirjoittamiseen ole mahdollisuutta, ovat hekin silti hengessä mukana!