torstai 3. maaliskuuta 2011

Alle 2100 tulot verovapaata?

Lukuisilla keskustelupalstoilla on vallalla käsitys, että käsityöalalla alle 2100€ meneviä vuosituloja ei tarvitse ilmoittaa verottajalle, eikä näistä maksaa veroa. Tätä tukee www.nuoriyrittaja.fi -sivustolla oleva teksti.

Todellisuudessa kyseisellä rajalla tarkoitetaan kaikkia henkilön vuosituloja. Esimerkiksi koululaisella ei yleensä ole mitään tuloja, joten hän voi ns. nollaverokortilla tienata pari tuhatta euroa vuodessa verottomana. Sama koululainen voi siten myydä omia käsitöitään saman rajan alle menevän määrän vuodessa, verottomana. Edelleenkin koululaisen on ilmoitettava tulonsa verottajalle.

Ansiotyössä käyvä tai kotihoidontukea saava veronmaksaja tienaa vuodessa varmasti enemmän kuin 2100€, joten hän joutuu maksamaan veroja myös myymistään käsitöistä saamistaan tuloista, riippumatta niiden määrästä.


Kaikki tulot tulee ilmoittaa verottajalle, joka toimittaa verotuksen yhteenlaskettujen vuositulojen perusteella.Verottajan kannan tarkisti,
Marjaana / Haituva

3 kommenttia:

 1. Itse törmäsin siihen aikoinaan, että kun toimin Party Lite emäntänä ja tästä saa etuja (käytännössä tavarana), myös ne piti ilmoittaa verottajalle.
  t.Terhi/Bellapuu

  VastaaPoista
 2. Tarvitsisin lapselleni irrallisia kuivaliinoja. Aiemmin ostin noita liinoja huutonetistä eräältä kauppiaalta ja nytkin menin ensimmäisenä katsomaan olisiko hänellä niitä kaupan. Kunnes tajusin, että kyseessä saattaa juurikin olla puhumanne pimeä tehtailija - listalla on vaippaa, kuivaliinaa, villahousua, kaikki uusia, eikä mitään viitettä yritykseen.
  Näiden nettisivujen innoittamana (jos näin voi sanoa :)) päätin boikotoida ko. myyjää ja kokeilla saisinko itse millaista jälkeä aikaiseksi. Toivottavasti onnistun edes jotenkin, sillä kokemusta ei liiemmin ole :)

  -Neidin äiti Vaasasta

  VastaaPoista
 3. Pienetkin teot auttavat.

  VastaaPoista